Vánoční věnec z červené pšenice BIOHARMONIE

Vytisknout recept
Z vlažného mléka kvasnic a cukru připravte kvásek. Po vykynutí přidejte ostatní suroviny a uhněťte těsto. Nechte vykynout na teplém místě cca 60 minut. Mezitím si připravte náplň. V misce smíchejte máslo, cukr a skořici. Náplň ponechte u tepla, tak, aby byla téměř tekutá. Vykynuté těsto opět propracujte a vyválejte na dostatečně velkém prostoru v co nejtenčí plát. Ten potřete skořicovo-máslovou náplní po celé ploše a zarolujte. Asi 5 cm od kraje začněte rozřezávat srolované těsto z vrchu podélně až do konce. Vzniknou vám dva prameny, které opatrně splétejte tak, aby řez byl na vnější straně. Stočte k počátku a tam oba konce přitlačením spojte. Věnec přeneste na plech s pečicím papírem nebo silikonovou podložkou.
Pečte v předehřáté troubě na 180°C přibližně 25 minut do zezlátnutí.
Tip: Náplň můžete obměnit za makovou, nebo ořechovou
 
150g - mouka z červené pšenice BIOHARMONIE
150g - hladká pšeničná mouka BIOHARMONIE
120ml - mléko
30g - máslo
15g - droždí
1ks - žloudek
špetka - sůl
1lžíce - třtinvý cukr BIOHARMONIE
50g - máslo na náplň
3-4lžíce - třtinvý cukr BIOHARMONIE na náplň
3lžička - skořice Sonentor na náplň
příprava - 10
vaření - 40
Kategorie Dezert
Uvařila MichaelaLejsková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account