Bezlepkový dezert s červstvými ostružinami
Ingredience
- 5 ks Vejce
- 150 g Cukr
- 50 ml Olej
- 100 g Pohanková mouka
- 3 - 4 lžíce Kakao
- 1/2 ks Bezlepkový prášek do pečiva
- 400 g Tvaroh
- 1 ks Šlehačka
- 3 lžíce Cukr
- Čerstvé ostružiny
Instrukce
- Rychlý, jednoduchý, osvěžující a bez lepku. Místo ostružin můžete použít jiné ovoce: maliny, jahody, borůvky...Troubu rozhřejeme na 180 stupňů.V misce smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. V druhé míse ušleháme vejce s cukrem, postupně zašleháme olej a směs mouky, kakaa a prášku do pečiva.Těsto nalijeme na plech a pečeme 15 - 20 min.Krém: v míse ušleháme dohromady tvaroh, šlehačku, cukr (3 lžíce nebo jak má kdo rád sladké). Ušlehaný krém natřeme na vychladlou buchtu, před podáváním ozdobíme ostružinami.