Cuketové bramboráčky.

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila Eva Kuntová

Ingredience

  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Vejce
  • 4 stroužek Česnek
  • 150 - 200 g Hladká mouka
  • Majoránka
  • Sůl, pepř
  • Olej na smažení

Instrukce

  • Vynikající a chutný způsob, jak zužitkovat úrodu na zahrádce.
     
    Cuketu oloupeme a nastrouháme do mísy. Co je důležité - nastrouhanou cuketu nechat odstát, protože pouští velké množství vody. Já nechávám asi půl hodiny. Poté do ní přidáme vejce, hladkou mouku, prolisovaný česnek, sůl a majoránku. Ze vzniklého těsta tvarujeme malé placičky, které smažíme na oleji do zlatova. Po upečení přebytečný tuk necháme vsáknout do papírového ubrousku.
     
    Tyto bramboráčky potěšily mojí návštěvu, která se po nich jenom olizovala.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account