Hrníčková rybízová buchta
Ingredience
- 2 hrnek Bílý jogurt
- 1 hrnek Šlehačka
- 2 ks Vejce
- 2 hrnek Polohrubá mouka
- 1 ks Prášek do pečiva
- 1 hrnek Cukr krystal
DROBENKA
- 100 g Hrubá mouka
- 100 g Cukr krystal
- 100 g Máslo
Instrukce
- Velmi jednoduchý a vděčný způsob, jak v létě zužitkovat úrodu ze zahrádky.Bílé jogurty, šlehačku, vejce, polohrubou mouku, cukr krystal a prášek do pečiva vložím do šlehače kuchyňského robota a smíchám dohromady.Kdo nemá robota, smíchá vařečkou v misce - i tak to jde.Předem si předehřeji troubu a plech vyložím pečícím papírem.Vzniklé těsto vliji na plech.Na těsto vložím černý rybíz. Na tuto bublaninu je možno použít jakékoliv ovoce - jahody, meruňky.Z hrubé mouky, cukru krystalu a z másla si udělám drobenku. Tou posypu pokladené ovoce.Takto připravenou bublaninu vložím do trouby a peču až do úplného upečení. To kontroluji pohledem a špejlí. Rychlé, jednoduché a chutné - i tak si lze zpříjemnit letní dny.