Hrníčková rybízová buchta

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Uvařila Eva Kuntová

Ingredience

  • 2 hrnek Bílý jogurt
  • 1 hrnek Šlehačka
  • 2 ks Vejce
  • 2 hrnek Polohrubá mouka
  • 1 ks Prášek do pečiva
  • 1 hrnek Cukr krystal

DROBENKA

  • 100 g Hrubá mouka
  • 100 g Cukr krystal
  • 100 g Máslo

Instrukce

  • Velmi jednoduchý a vděčný způsob, jak v létě zužitkovat úrodu ze zahrádky.
    Bílé jogurty, šlehačku, vejce, polohrubou mouku, cukr krystal a prášek do pečiva vložím do šlehače kuchyňského robota a smíchám dohromady.
    Kdo nemá robota, smíchá vařečkou v misce - i tak to jde.
    Předem si předehřeji troubu a plech vyložím pečícím papírem.
    Vzniklé těsto vliji na plech.
    Na těsto vložím černý rybíz. Na tuto bublaninu je možno použít jakékoliv ovoce - jahody, meruňky.
    Z hrubé mouky, cukru krystalu a z másla si udělám drobenku. Tou posypu pokladené ovoce.
    Takto připravenou bublaninu vložím do trouby a peču až do úplného upečení. To kontroluji pohledem a špejlí.
     
    Rychlé, jednoduché a chutné - i tak si lze zpříjemnit letní dny.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account