Cizrna na paprice

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila DANAVYKYDALOVÁ

Ingredience

  • 500 g Cizrna
  • 1 ks Cibule
  • 200 ml Smetana rostlinná nebo normální to je na vás
  • 1 lžíce Olej
  • 2 - 3 lžíce Paprika
  • 1 ks Masox
  • Pepř

Instrukce

  • Namočíme cizrnu do vody min. na 12 hodin. Druhý den několikrát propláchneme a dáme v čisté vodě vařit. Vaříme do měkka (v pulce vaření přidávám kostku masoxu), asi hodinu, pak scedíme, ale vodu z uvařené cizrny si schováme! Cizrnu můžete použit i tu z plechovky. Nakrájíme cibuli na menší kousky a osmahneme na trošce oleje, přidáme mletou papriku, ale jen na rychlo ať nezhořkne, cizrnu, tak polovinu vody ve které jsme to vařili, osolíme, opepříme a necháme pár minutek provařit. Aby jsme nemuseli zahušťovat moukou, odebereme asi 1/3 cizrny i s vodou a rozmixujeme do hladka, vrátíme do hrnce a promícháme. Na konec nalijeme smetanu chvilku povařime. Dochutíme podle sebe a můžeme podávat.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account