Jahodová sezóna je v plném proudu
Ingredience
- 6 ks Vejce
- 3 lžíce Celozrnná mouka
- 3 lžíce Pšeničná mouka
- 8 lžíce Cukr moučka
- 1/2 lžička Jedlá soda
- 500 g Tvaroh polotučný
- 500 g Jahod
Instrukce
- Nastal čas jahod. A proto přikládám tento jednoduchý recept.Pokud nemáte jahody na zahradě, doporučuji samosběr. Jeden je i u nás v Lysé nad Labem. A teď ten recept.Vajíčka spolu s 6 lžícemi cukru dám do mixéru a vyšlehám. Pak přidám celozrnnou a hladkou mouku, společně s jedlou sodou. Vše zamíchám a dám na plech s pečícím papírem. Peču v předehřáté troubě na 160°C asi půl hodiny.Počkám, až upečený korpus vychladne, a pak na něj namažu tvarohovou hmotu. Tu připravím tak, že tvaroh smíchám s 2 lžícemi moučkového cukru. Na tvarohovou hmotu dám jahody a mám hotovo. Pozor. Je to velmi jedlé. Další recepty mám na facebooku nebo na svých stránkách. Přeji dobrou chuť.