Sladká rýže na bolavé bříško

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Porce 0
Uvařila Wewerka1

Ingredience

  • 1 a 1/2 hrnek Rýže
  • 3 hrnek Mléko
  • 5 lžíce Cukr krystal
  • 1/2 kg Jablek
  • Cukr moučka
  • Máslo

Instrukce

  • Tohle jídlo dělám hlavně při nějaké nemoci a nechuti, třeba při střevních problémech.
    Rýži nasypeme do hrnce (raději vyššího),zalijeme mlékem, posypeme cukrem, zamícháme. Přikryjeme pokličkou a dáme péct do trouby asi na 170 stupňů asi 30-40 minut, až rýže změkne a mléko se vypeče je rýže hotová.
    Mezitím si oloupeme jablka a nastrouháme na struhadle. Po upečení rýži nandáme na talířek, posypeme nastrouhaným jablkem, pocukrujeme a přelijeme rozpuštěným máslem dle chuti.
    Dobrou chuť

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account