Bezlepkový velikonoční beránek

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila ŠtěpánkaČápová

Ingredience

  • 4 ks Vejce
  • 100 g Třtinový cukr
  • 80 g Rýžová hladká mouka
  • 40 g Pohanková mouka celozrnná
  • 2 lžička Bezfosfátový prášek do pečiva
  • Pár kapek citronové šťávy
  • špetka Sůl

Instrukce

  • Bílky oddělte od žloutků a ušlehejte tuhý sníh ze 4 bílků, špetky soli a pár kapek citrónu. Žloutky odeberte zvlášť a vyšlehejte do hladkého krému s třtinovým cukrem. Do vyšlehaných žloutků s cukrem jemně vmíchejte předem smíchanou rýžovou a pohankovou mouku s práškem do pečiva, aby se vše dobře propojilo.
    Mouku i prášek do pečiva vmíchávejte lehkým nadnášením a stejně tak vmíchejte i tuhý sníh z bílků.
    Těsto vlijte do předem dobře vymazané a kukuřičnou strouhanou vysypané formy beránka nebo bábovky. Pečeme na 180 stupňů zhruba 40 -45 minut.
    Beránka nezapomeňte z formy vyklopit ihned po upečení, dokud je teplý. Pak jej nechte zchladnout a jestli se vám líbí beránek bílý, nemusíte jej zasypat kvanty cukru, zkuste ho namísto cukru posypat strouhaným kokosem. Chutná opravdu výtečně :-).

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account