TIRAMISU
Ingredience
- 4 ks Vejce
- 500 g Mascarphone
- 120 g Cukr moučka
- 2 ks Zakysaná smetana
- 400 g Piškoty
- 2 hrnek Silná káva
- 40 ml Rum
- 3 lžička Kakao
- 1 lžička Skořice
- 1 ks Vanilkový cukr
- 1 lžička Vanilkové aroma
- 1 hrst Plátky mandlí
Instrukce
- Nejprve si uvaříme asi 2 hrnky silné černé kávy a dáme vychladit. Pak do ní přimícháme rum. Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme vanilkový cukr a aroma a pak přimícháme po částech mascarpone. Přidáme kysanou smetanu a ušlehané bílky. Připravíme si pekáček. Dlouhé cukrářské piškoty namáčíme krátce v kávové směsi a klademe těsně vedle sebe po celém dnu. Na ně rozetřeme asi polovinu krémové směsi. Střídáme vrstvy piškotů a krému, navrch musí být krém. Hotové posypeme směsí kakaa a skořice. Na ozdobu můžeme posypat plátky oloupaných mandlí. Přeji krásné sladké italské odpoledne !!!