TIRAMISU

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 1 hour
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 4 ks Vejce
  • 500 g Mascarphone
  • 120 g Cukr moučka
  • 2 ks Zakysaná smetana
  • 400 g Piškoty
  • 2 hrnek Silná káva
  • 40 ml Rum
  • 3 lžička Kakao
  • 1 lžička Skořice
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 1 lžička Vanilkové aroma
  • 1 hrst Plátky mandlí

Instrukce

  • Nejprve si uvaříme asi 2 hrnky silné černé kávy a dáme vychladit. Pak do ní přimícháme rum. Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme vanilkový cukr a aroma a pak přimícháme po částech mascarpone. Přidáme kysanou smetanu a ušlehané bílky.  
    Připravíme si pekáček. Dlouhé cukrářské piškoty namáčíme krátce v kávové směsi a klademe těsně vedle sebe po celém dnu. Na ně rozetřeme asi polovinu krémové směsi. Střídáme vrstvy piškotů a krému, navrch musí být krém. Hotové posypeme směsí kakaa a skořice. Na ozdobu můžeme posypat plátky oloupaných mandlí. 
     
     
                                                 Přeji krásné sladké italské odpoledne !!!

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account