Obalované žampiony s Nivou, zeleninovou přílohou a tatarskou omáčkou
Ingredience
- 9 ks Žampiony
- 150 g Niva
- 1 ks Vejce
- 1 hrnek Strouhanka
- 2 lžíce Hladká mouka
- 2 lžíce Pivo nebo mléko
- 5 ks Brambor
- Salát polníček s rukolou - čerstvá zelenina
- Zelí bílé čerstvé pokrájené
- 3 ks Rajče
- 400 g Zámecká zelenina mražená Nowaco
- Jarní cibulka - nať
- 1 ks Majolka Helmans v sáčku
- Pepř, sůl
- 1 ks Kyselá okurka malinká nebo kousíček většího okurku
- 1 ks Mrkev strouhaná malinká nebou kousíček z větší mrkve
- 1 lžička Nálev z okurku
- 1 lžíce Máslo
- 1 špetka Drcený kmín
- 1/2 l Voda
Instrukce
- Brambory dáme vařit do osolené vody s kmínem. Mezi tím, než se brambory uvaří, si oloupeme žampiony a odstraníme nožičky. Ty můžeme použít třeba do polévky. Do hlaviček žampiónů vložíme plátky Nivy. Na hlubší talíř dáme vejce naředěné pivem (mlékem nebo vodou-co máme zrovna po ruce, ideální je pivo), přidáme trošku soli, hladkou mouku a vidličkou vymícháme řídké těstíčko. Do něho namočíme žampiony a hned obalíme ve strouhance, kterou máme připravenou na druhém hlubokém talíři a usmažíme na pánvi na oleji do zlatova. Na další pánev dáme lžíci oleje a lehce orestujeme Zámeckou zeleninu max 5 minut osolíme, přidáme lžíci másla a odstavíme.Domácí tatarskou omáčku připravíme tak, že Majolku Helmans dáme o menší mističky, trošičku osolíme, opepříme, přidáme kousek strouhané kyselé okurky, mrkve, lžičku laku z okurek a na špičku malé lžičky moučkového cukru.Na talíř dáme žampiony a brambory s přiloženou zeleninou (polníček s rukolou, zelí pokrájené na nudličky, restovanou zeleninu, rajčata a tatarku, kterou ozdobíme pokrájenou natí z jarní cibulky).Dobrou chuť!