1ksKyselá okurka malinká nebo kousíček většího okurku
1ksMrkev strouhaná malinká nebou kousíček z větší mrkve
1lžičkaNálev z okurku
1lžíceMáslo
1špetkaDrcený kmín
1/2lVoda
Instrukce
Brambory dáme vařit do osolené vody s kmínem. Mezi tím, než se brambory uvaří, si oloupeme žampiony a odstraníme nožičky. Ty můžeme použít třeba do polévky. Do hlaviček žampiónů vložíme plátky Nivy. Na hlubší talíř dáme vejce naředěné pivem (mlékem nebo vodou-co máme zrovna po ruce, ideální je pivo), přidáme trošku soli, hladkou mouku a vidličkou vymícháme řídké těstíčko. Do něho namočíme žampiony a hned obalíme ve strouhance, kterou máme připravenou na druhém hlubokém talíři a usmažíme na pánvi na oleji do zlatova. Na další pánev dáme lžíci oleje a lehce orestujeme Zámeckou zeleninu max 5 minut osolíme, přidáme lžíci másla a odstavíme.Domácí tatarskou omáčku připravíme tak, že Majolku Helmans dáme o menší mističky, trošičku osolíme, opepříme, přidáme kousek strouhané kyselé okurky, mrkve, lžičku laku z okurek a na špičku malé lžičky moučkového cukru.Na talíř dáme žampiony a brambory s přiloženou zeleninou (polníček s rukolou, zelí pokrájené na nudličky, restovanou zeleninu, rajčata a tatarku, kterou ozdobíme pokrájenou natí z jarní cibulky).Dobrou chuť!