Sytá květáková polévka se sýrem

Vytisknout recept
Ďalší tip na výdatnú polievku vhodnú do tohto chladného počasia 😀
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Klíč. slova vegetariánský, zelenina
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 55 minutes
Porce 6
Kalorie 48
Uvařila Monika Galgócziová

Ingredience

  • 1 ks květák
  • 2 ks mrkev
  • 1/4 ks celer
  • 2 hrnky vývaru
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce hl. mouka
  • 2 hrnky mléka
  • 1 hrnek strouhaného sýra (chedar, gouda)
  • sůl

Instrukce

  • Nakrájajtekarfiol na malé ružičky.
    Nasekajte zeler na malé kúsky a mrkvu nakrájajte na kolieska.
    Ako prvé dáme variť do hrnca s vývarom mrkvu, potom pridámezeler a keď sú mäkké, tak pridáme karfiol.
    Varíme do zmäknutia
  • V inom kastróle rozpustíme na miernom plameni maslo.
    Vmiešajte múku a soľ.
    Postupne prilievajte mlieko.
    Priveďte do varu a varte za stáleho miešania, kým zmesnezhustne.
    Znížte plameň a vmiešajte nastrúhaný syr.
  • Odstavte a vmiešajte do karfiolovej zmesi.
    V prípade potreby dochuťte a podávajte.

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Vláknina: 0.5g | Kalorie: 48kcal | Tuky: 2g | Protein: 2g | Cukry: 5g

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account