Ďalší tip na výdatnú polievku vhodnú do tohto chladného počasia :-D
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Keyword vegetariánský, zelenina
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 40 minutesmin
Celkový čas 55 minutesmin
Porce 6
Kalorie 48
Uvařila Monika Galgócziová
Ingredience
1kskvěták
2ksmrkev
1/4ksceler
2hrnkyvývaru
3lžícemásla
3lžíce hl. mouka
2hrnky mléka
1hrnekstrouhaného sýra (chedar, gouda)
sůl
Instrukce
Nakrájajtekarfiol na malé ružičky. Nasekajte zeler na malé kúsky a mrkvu nakrájajte na kolieska. Ako prvé dáme variť do hrnca s vývarom mrkvu, potom pridámezeler a keď sú mäkké, tak pridáme karfiol. Varíme do zmäknutia
V inom kastróle rozpustíme na miernom plameni maslo. Vmiešajte múku a soľ. Postupne prilievajte mlieko. Priveďte do varu a varte za stáleho miešania, kým zmesnezhustne.Znížte plameň a vmiešajte nastrúhaný syr.
Odstavte a vmiešajte do karfiolovej zmesi. V prípade potreby dochuťte a podávajte.