Švestkový krambl
Ingredience
- 400 g Švestky
- 1 lžička Mletá skořice
- 1 ks Limetka
- 4 lžíce Třtinový cukr
- 2 lžíce Javorový sirup
- 100 ml Kokosový olej
- 350 g Pohanková mouka
- 150 g Třtinový cukr
- 2 lžíce Mletý kokos
Instrukce
- Tak tomu říkám báječná podzimní laskomina. Potěší oko, prohřeje tělo, polaská chuťové pohárky a navíc ji zvládnete v bleskovém čase. Nejdéle vám tedy zabere poctivé vypeckování švestek. Ale ten výsledek fakt stojí za to.Ingredience vám postačí na 4 porce. Doba přípravy 20 minut, doba pečení 35 – 40 minut.Na formu o průměru 21 cm budete potřebovat:400 g vypeckovaných švestek (již vypeckovaných)1 ČL mleté skořice Limetovou kůru a limetovou šťávu z 1 plodu4 PL třtinového cukru2 PL javorového sirupuFormu vymažte kokosovým olejem. Troubu si předehřejte na 180 °C.Vypeckované švestky vložte do mísy, zasypte cukrem a přidejte strouhanou kůru a šťávu z limety a zakápněte javorovým sirupem. Promíchejte a nandejte na dno vymazané formy.Drobenkové těsto vytvoříte tak, že všechny ingredience vložíte do misky a drobením mezi prsty je budete postupně spojovat. Hotovou drobivou směsí posypte švestky ve formě. Vložte do trouby a pečte 35 – 40 minut.100 ml kokosového oleje350 g pohankové mouky150 g třtinového cukru2 PL mletého kokosuŠvestky zasypte drobením a vložte do trouby. Pečte cca 35 – 40 minut. Krambl nádherně provoní celý byt švestkami, kokosem a skořicí.Můj TIP: krambl můžete péci po celý rok. Vždy si zaměníte ovoce za aktuální sezónní anebo takové, které máte uskladněné v mrazáku. Naprosto úžasný je krambl borůvkový a hruškový.