RATATOUILLE co zahrada nachystala

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 40 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 12 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 2 ks Zelená paprika
  • 1 ks Kapie
  • 2 ks Mrkev
  • 2 ks Čerstvý koriandr
  • 1 lžíce Čerstvá bazalka
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 lžíce Sůl
  • 1 špetka Pepř
  • 1 lžíce Mletá paprika
  • 3 lžíce Kokosový olej

Instrukce

  • Dnešní recept přináším jako poselství ze zahrady. Zelenina, co zrovna dozrává na záhonku, mne inspirovala k vytvoření jednoduchého pokrmu, který jsem si dovolila nazvat RATATOUILLE.
    Nejen, že je jednoduchý, rychlý a zdravý, ale i naprosto báječně vypadá a chutná!
    A co si připravíte na výrobu lehkého letního oběda?
    12 středně velkých brambor1 cibuli6 středně velkých rajských jablíček2 zelené papriky1 červenou kapii2 karotky2 větvičky koriandru1 PL nasekané bazalky1 PL soli špetku pepře1 PL mleté papriky3 stroužky česneku3 PL kokosového oleje
    Brambory dobře vydrhněte kartáčkem a dejte vařit i se slupkou. Budete je totiž uvařené zpracovávat ve slupce.
    Rajská jablíčka si spařte. Omyjte je, nařízněte na opačné straně od stopky na kříže a vložte do vody. Nechte na cca 30 vteřin projít varem. Pak okamžitě vodu slijte a ochlaďte vodou studenou. Každý plod sloupněte ze slupky. Nakrájejte na kostičky.
    Papriky zbavte jadřince a nakrájejte na větší kousky.
    Zapékací SOS si připravte:
    Cibuli oloupejte, nakrájejte na jemno. Na pánvičce si rozehřejte olej a na něm cibuli orestujte. Přidejte prolisovaný česnek a nakrájená rajská jablíčka. Ochuťte solí, pepřem, mletou paprikou a bazalkou. Nechte dusit cca 2 minuty. Odstavte z plotýnky a pokračujte v přípravě samotné zeleniny do zapékací mísy.
    Uvařené brambory nakrájejte na plátky. Karotku oškrábejte a rovněž nakrájejte na kolečka.
    Do zapékací mísy rovnoměrně vyskládejte po obvodu do kola střídavě:
    brambory papriky karotku
    Proložte koriandrem.
    Nakonec celou zeleninovou mísu zalijte rajčatovou směsí a vložte do předehřáté trouby na 180 °C. Pečte cca 30 – 40 minut.
     
    Dobrou chuť vám přeje Vaše Francis.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account