Závin na slano

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Porce 0
Uvařila Tereza Tabarková

Ingredience

  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Klobása
  • 3 ks Vejce
  • dle potřeby Olej
  • dle chuti Sůl, pepř, kmín, sezamové semínko

Instrukce

  • Když se řekne závin, představíme si asi všichni klasický štrůdl s jablky, skořicí a rozinkami. To už je prostě klasika. Co to zkusit jinak? Třeba na slaný způsob? Závin se směsí z pórku, vejce a klobásky jsem zkusila jednou a od té doby ho připravuji celkem často. Řeknu vám, jak na něj.1. Na trošce oleje osmažte nadrobno nakrájenou klobásku, po chvíli přidejte pórek a nakonec vejce. Směs osolte a opepřete, dle chuti. Tuto směs nechejte vychladnout, než ji budete dávat na listové těsto.2. Na listové těsto (já mám nejraději předválené), naneste směs - postupujte jako při přípravě klasického štrůdlu.3. Než budete dávat závin péct do trouby, potřete ho rozšlehaným vejcem a posypejte kmínem nebo sezamovými semínky, vypadá to hezky na oko :)4. Pečte na pečícím papíru ve vyhřáté troubě na 210 stupňů asi 15 minut, záleží na troubě.
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account