Závin na slano
Ingredience
- 1 ks Pórek
- 1 ks Klobása
- 3 ks Vejce
- dle potřeby Olej
- dle chuti Sůl, pepř, kmín, sezamové semínko
Instrukce
- Když se řekne závin, představíme si asi všichni klasický štrůdl s jablky, skořicí a rozinkami. To už je prostě klasika. Co to zkusit jinak? Třeba na slaný způsob? Závin se směsí z pórku, vejce a klobásky jsem zkusila jednou a od té doby ho připravuji celkem často. Řeknu vám, jak na něj.1. Na trošce oleje osmažte nadrobno nakrájenou klobásku, po chvíli přidejte pórek a nakonec vejce. Směs osolte a opepřete, dle chuti. Tuto směs nechejte vychladnout, než ji budete dávat na listové těsto.2. Na listové těsto (já mám nejraději předválené), naneste směs - postupujte jako při přípravě klasického štrůdlu.3. Než budete dávat závin péct do trouby, potřete ho rozšlehaným vejcem a posypejte kmínem nebo sezamovými semínky, vypadá to hezky na oko :)4. Pečte na pečícím papíru ve vyhřáté troubě na 210 stupňů asi 15 minut, záleží na troubě.