Čokoládový koláč
Ingredience
- 2 balíčky Bebe sušenky
- 1 ks Vejce
- 10 lžíce Olej
- 3 lžíce Kakao
- 4 lžíce Džem
- 1 hrnek Jogurt řeckého typu
- 4 lžíce Kakao
- 3 ks Žloutky
- 5 lžíce Javorový sirup
- 2 lžíce Med
- 1/2 ks Limetka - kůra
- 1/4 hrnek Caro nebo nescafé káva
- 3 lžíce Vanilkový pudink - prášek
- 1 lžička Chia semínka
Instrukce
- Tak tento koláč vám bude připomínat čokoládový TERMIX, protože náplň opravdu tak chutná.Není nijak obtížný na přípravu a výsledek vás mile překvapí. Dokonce tak moc, že za chvilku po něm nezbyde ani kousek.Co budete potřebovat na jeho přípravu?Základem koláče je korpus, který se peče 12 minut. 2 balení BeBe sušenek s cereáliemi (260 g)1 vejce10 PL oleje (já používám řepkový, ale lze použít slunečnicový nebo pokud máte doma kokosový, tak ten je nejlepší)4 PL zavařeniny (já používám svoji domácí. Džem slouží jako báječné pojivo ingrediencí a navíc dodá těstu správnou šťávu)3 PL kakaového práškuNejprve si tedy upečte korpus.Troubu si předehřejte na 180 °C.Sušenky vložte do mixéru a rozdrťte na "strouhanku". Přesypte do misky a přidejte ostatní suroviny. Zpracujte v těsto, které vymačkáte do dortové formy vyložené pečícím papírem. Vložte do trouby a pečte cca 12 minut. Nepřesušte ho. Povrch musí být zaschlý a měkký.Vyndejte a nechte vychladit.Na náplň budete potřebovat:1 hrnek řeckého jogurtu (má krémovou chuť a hustou konzistenci)4 PL kakaového prášku3 žloutky5 PL javorového sirupu2 PL medukůra z 1/2 limetky3 PL pudinkového prášku s vanilkovou příchutí1/4 hrnku CARO nápoje (můžete si udělat i Nescafé)1 ČL CHIA semínekUvařte si CARO nápoj nebo kávu. Do hrnku vložte 2 kávové lžičky instantního nápoje a zalijte vodou do 1/4 jeho objemu.Postavte si na sporák hrnec s vodou a dejte vařit. Na něj postavte nádobu, ve které budete krém vařit nad párou.Do nádoby si dejte jogurt (nebojte se, nesrazí se. Také jsem měla obavy, ale řecký jogurt vyšší teplotu zvládne), přidejte žloutky, sirup, med, kakaový prášek, strouhanou kůru, semínka a chvilku nad párou povařte. Přilijte CARO nápoj (nebo kávový) a opět provařte cca 5 minut. Nakonec vmíchejte pudinkový prášek a nechte krém zhoustnout.Krém musí být krásně hladký a hustý.Vlijte na upečený a vychlazený korpus. Nechte vychladnout. Poté vložte do ledničky, aby krém řádně ztuhnul. A můžete podávat.Dobrou chuť!