Buchta, za níž Vám muž padne k nohám 🙂
Ingredience
- 450 g Polohrubá mouka
- 200 g Cukr krupice
- 1 ks Prášek do pečiva
- 1 ks Máslo
- 2 ks Tvaroh polotučný
- 1 ks Jogurt
- 50 ml Mléko
- 1 ks Vejce
- 200 g Cukr moučka
- 500 g Ovoce
Instrukce
- Tak dámy - smíchejte si mouku, krupici, prášek do pečiva a máslo. Vytvořte jen posypku - nikoli těsto.Větší část nasypte na vymazaný plech - zhruba 1/3 si nechte. Nachystejte si ovoce. V zásadě je to recept pro borůvky, ale co si budeme nalhávat, jsou docela drahé a není jich nikdy dost. Já tedy dělám ze švestek, nebo jahod a výsledek je vždy nadmíru výborný. Lze i kombinovat. Očištěné ovoce poklademe na drobenku.2 tvarohy hoďte do misky, zalijte jogurtem ( nebo pribináček, ostraváček..) přidejte moučku, vejce a mléko ( jen aby měl tvaroh lepší konzistenci - né tuhou - né moc tekutou). Když máme takto připraveno poléváme rovnoměrně ovoce na drobence - lžící srovnáme a dosypeme zbytkem drobenky. Do vyhřáté trouby - cca 180 stupňů - ale respektujte vlastní zkušenosti se svou troubou. A doba pečení je také jen odhad - já píchám špejlí a kontroluji barvu posypky. Když je krásně do zlatova - vytahuji.. Dezert je to opravdu výborný - peču již 5 neděl po sobě a dámy - do pondělka nikdy nezbyde 🙂