Slimáčiky s brusnicovo-čokoládovou náplňou

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 25 minutes
Čas vaření 10 minutes
Porce 0
Uvařila ĽubomíraMaradíková

Ingredience

  • 375 g Hladké múky
  • 150 g Kryštalový cukor
  • 1 ks Vanilkový cukor
  • 1 ks Vajca
  • 180 g Meké maslo
  • 2 lžíce Voda
  • 2 lžička Kakao

PLNKA

  • 125 g Nasekané sušené brusnice
  • 50 g Mleté mandle
  • 80 g Nasekaná horká čokoláda
  • 1 ks Vajca
  • 1 ks Škoricový cukor

Instrukce

  • 1.) Pri príprave náplne v ­mise vareškou zmiešame brusnice s ­mandľami, čokoládou, vajcom a so škoricovým cukrom. V ­mise zmiešame múku s­ cukrom, vanilínovým cukrom, vajcom, maslom alebo margarínom, vodou a cesto ručne vypracujeme dohladka. Rozdelíme ho na polovice a do jednej zapracujeme kakao. Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme svetlé i tmavé cesto na pláty 20 x 10 cm.
    2.) Svetlé cesto položíme na tmavé cesto, pritlačíme a opatrne rozvaľkáme na obdĺžnik 40 x 20 cm. Na cesto nanesieme náplň a uhladíme. Pozdĺžne rozkrojíme a každý obdĺžnik zvlášť zrolujeme. Odložíme na 1 hodinu do chladničky.
    3.) Rolády nakrájame ostrým nožom na plátky hrubé 1 cm a rozložíme na plechy vyložené papiermi na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 10 minút. Po upečení slimáky vyberieme a necháme vychladnúť.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account