Mrkvový miso krém s kokosem
Ingredience
- 1 lžička Kokosový olej
- 1 ks Cibule
- 6 ks Mrkev
- 400 ml Zeleninový vývar
- 1 hrnek Voda
- 1/2 hrnek Kokosové mléko
- 2 lžíce Miso pasta
- Sůl
- Pepř
- Kokosové chipsy
Instrukce
- Na lžičce kokosového oleje jsem restovala na kostičky nakrájenou cibulku dozlatova. Přidala jsem oloupanou a nakrájenou mrkev, krátce promíchala, zalila vývarem, vodou a přivedla k varu, stáhla teplotu a nechala mírně probublávat až do změknutí zeleniny. Na závěr jsem polévku dochutila kokosovým mlékem, solí, pepřem, provařila a odstavila z plotny. Přidala jsem miso pastu a polévku jsem rozmixovala v hladký krém, rozdělila na porce a podávala ozdobenou kokosovými chipsy.