Ovocný koláč pod sklem

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 1 hour 30 minutes
Čas vaření 28 minutes
Porce 0
Uvařila JitkaValachovičová

Ingredience

  • 4 ks Vejce
  • 100 g Cukr
  • 150 g Polohrubá mouka
  • 1 dcl Horká voda
  • 1 ks Vanilkový pudink
  • 400 ml Mléko
  • 50 g Máslo
  • 750 g Jahody nebo maliny, borůvky
  • 1 ks Prášková želatina
  • 400 ml Sirup jahodový nebo malinový

Instrukce

  • Rychlý ovocný koláč, který prostě milujeme! Vyzkoušejte ho taky, třeba jako dezert na letní oslavu.
    Nejprve na sítu opereme jahody, necháme okapat, odstopkujeme a uložíme do ledničky. Troubu předehřejeme na 170 stupňů Celsia.Do vyšší mísy rozklepneme celá vejce, přidáme třtinový cukr a horkou vodu, šlehačem vyšleháme do husta, pak přidáme mouku, můžeme ještě do mouky promíchat 1/4 balíčku prášku do pečiva.Na plech s vyšším okrajem dáme pečicí papír a na něj rovnoměrně rozetřeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut.Než se těsto upeče, připravíme puding dle návodu – po odstavení z ohně do něj vmícháme máslo. Upečený piškot hned polijeme pudingem, rozetřeme a poklademe jahodami, větší rozpůlíme. Dáme chladit do lednice.Dle návodu připravíme želatinu ("sklo") – 150 ml vody přivedeme k varu, odstavíme, vsypeme želatinu a mícháme, až se rozpustí. Dolijeme 400 ml tekutiny, tj. polovina vody a polovina šťávy. Želatinu mícháme, chladíme ve studené vodě. Jakmile začne želírovat, nejprve lžící polijeme jahody, jak více tuhne, nalijeme ji na celý koláč. Koláč necháme v ledničce ztuhnout - nejlépe přes noc, ale i za 3 hodiny je k jídlu.
    Tip
    Pro zrychlení přípravy možno použít jiné želatinové přípravky. Slavnostnější variantu vytvoříte, když jednotlivé porce ozdobíte šlehačkou (ne ze spreje)!
     
    Přeji dobrou chuť! [x]
     
     
                              
     
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account