Kapustičková zádíčka s javorovým sirupem

Vytisknout recept

Jak na kapustová "zádíčka"?

Očištěné kapustičky si zblašírujeme (zalijeme horkou vodou) a necháme je asi 5-10 min. ve vodě stát. Poté je propláchneme studenou, aby neztratily barvu. Mezitím si na polovině sádla připravíme slaninu na nudličky - opékáme na mírném plameni asi 10 min, poté slaninu vyjmeme, dle potřeby přidáme tuk a vložíme rozpůlené kapustičky "zády," tedy zkrojem, dolů. Restujeme na mírném ohni asi 10 minut, protáčíme je ze všech stran. Zádíčka by ale měly mít nazlátlou barvu. Nazávěr přidáme slaninu a společně prohřejeme. Opepříme a osolíme a konečně zakápneme javorovým sirupem.

Příloha ze sladkých brambor

Pyré z batátu je snadné, rychlé a má mnohem větší výživovou hodnotu, než klasická kaše z brambor. Batáty uvařte do měkka, rozmačkejte, nebo rozmixujte na hladké pyré, přidejte ohřátou smetanu a na závěr zamíchejte balsamico a ghí. To kaši krásně provoní a zjemní. 
Kdo chce, může si na talíři ještě přidat sirup – tato nevšední kombinace vás dostane! 🙂 

Pro vegetariány se dá samozřejmě udělat verze bez slaniny a sádla (nahraďte ghíčkem).
0,5kg - růžičkové kapustičky
3ks - batáty (sladké brambory)
10dkg - slanina od farmáře
3lžíce - sádlo a ghí
3lžíce - javorový sirup
1dcl - smetana tučná
1lžička - sůl a pepř
1lžíce - balsamico
příprava - 20
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila KristinaGrey

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account