Vsaďte na originalitu. Lehké a úžasně křupavé pistáciové dortíčky
Ingredience
- 300 g Cukr krupice
- 100 ml Voda
- 150 g Bílky
- 100 g Cukr krupice
- 250 g Najemno mleté mandle nebo mandlová mouka g Cukr
- Zelená potravinářská barva
- KRÉM
- 1 ks Pistáciový pudink
- 500 ml Mléko
- 150 g Cukr krupice
- 250 g Hera máslová
Instrukce
- Mezi světlým a čokoládovým cukrovím zaujmou tyhle úžasně křehké zelené dortíčky na pohled. A co teprve až je ochutnáte!Vodu s cukrem a barvou vaříme 15 minut. Mezitím si vyšleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu. Po uvaření cukrový rozvar přilijeme za stálého šlehání k bílkům a šleháme, dokud směs opět nezačne houstnout. Nakonec ručně přimícháme mleté mandle a pomocí sáčku stříkáme na plech jednotlivé bochánky, které pečeme na 150 stupňů Celsia cca 20 minut. Po vychlazení slepujeme krémem.Na krém uvaříme mléko s cukrem, přidáme pudink rozpuštěný v troše studené vody a společně vaříme do zhoustnutí. Necháme dobře vychladit, poté všleháme tuk Hera Máslová příchuť. Hotovým krémem slepujeme jednotlivé placičky.