Hruškové muffiny
Ingredience
- 250 g Celozrnná mouka
- 200 g Třtinový cukr
- 1 lžička Prášek do pečiva
- 2 ks Vejce
- 200 ml Bílý jogurt
- 110 ml Mléko
- 110 ml Olej
- 1 lžička Vanilkový extrakt
- 1/2 lžička Sůl
- 1/2 lžička Skořice
- 180 g Hruška
Instrukce
- Oblíbená sladkost nejen pro děti, tentokrát v podzimní celozrnné verzi.Nejprve si připravíme formu na muffiny - vymažeme, nebo vyložíme papírovými košíčky. Hrušky si můžeme oloupat (není nutné) a nakrájíme nadrobno. V misce je smícháme s půl lžičkou skořice, pokud jsou hrušky kyselejší, můžeme přidat i trochu třtinového cukru. Troubu si předehřejeme na cca 190 stupňů Celsia.Ve větší míse prpomícháme mouku, skořici, sůl a prášek do pečiva. Ve druhé misce smícháme jogurt, mléko, cukr, olej, vejce a extrakt na hladkou a jednotnou hmotu. Tu pak přidáme do mísy s moukou a zlehka spojíme - není nutné míchat dlouho. Nakonec přidáme skořicové hrušky. Rozdělíme do formiček a pečeme cca 15 minut dozlatova. Necháme trochu vychladnout, vyjmeme z formiček. Nejlepší jsou ještě vlažné. Inspirace pochází z mého oblíbeného foodblogu Kitchenette. Jsou dobré, voňavé a zdravé. Stejně dobré jsou i se švestkami.