Pravý americký cheescake
Ingredience
- 375 g Sešenky lotus nebo obyčejné
- 180 g Máslo
- 600 g Mascarpone
- 250 g Cukr moučka
- 1,5 lžička Vanilková esence
- 1,5 lžička Citronová šťáva
- 200 ml Zakysaná smetana
- 3 ks Vejce
- 1 ks Žloutek
Instrukce
- Renata s s námi podělila o svůj NEJ NEJ cheescake!Korpus Máslo si rozpustíme v mikrovlnné troubě (popř. ve vodní lázni), sušenky nadrtíme nebo nasekáme a obě ingredience smícháme. Formu si vyložíme pečícím papírem a sušenkové těsto v ní rozprostřeme - můžete buď jen na spodek nebo jako já i po okrajích - sice je to trošku "drbačka", ale jsou horší věci.Náplň Nejprve si vyšleháme mascarpone s moučkovým cukrem, přidáme vanilkovou esenci a poté citronovou šťávu. Následně vešleháme zakysanou smetanu a po jednom vajíčka. Další vejce přidáváme až tehdy, když je předchozí pořádně spojené s krémem. Nakonec přidáme žloutek. Vznikne nám řidší krém. Ten nalijeme na sušenkové těsto a dáme do trouby na 170°C zapéct. Pozor, v tomhle místě mi nastal problém. Když se těsto zahřálo, začalo mi máslo vykapávat z formy. Takže doporučuji zvenku obalit formu alobalem, abyste kvůli mně neměli pak celou pokapanou troubu jako já :D.Pečeme cca 45 minut, těžko se pozná kdy už je hotovo, protože za horka se náplň ve formě pořád "třepe". Já nechala zapékat dokud náplň nezačala zlátnout.Po vytažení z trouby necháme vychladnout a 8 hodin uležet v ledničce.Na potření250 g zakysané smetany2 lžíce moučkového cukru2-3 lžíce citronové šťávyDo zakysané smetany vmícháme cukr a citronovou šťávu a potřeme tím uležený cheescake. Já nakonec pro výraznější chuť ještě uvařila maliny s kouskem želatiny. Doufám, že si pochutnáte stejně jako já [x] 🙂 Inspiraci jsem čerpala z www.mytaste.cz Děkuji Báře za skvělý recept 🙂