Pikantní dýňová polévka
Ingredience
- 500 g Dýně
- 4 ks Mrkev
- 3 ks Rajče
- 2 ks Stonek petrželky
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- dle chuti Chilli, kari, skořice, namletý kmín, sůl, pepř
- 1 lžička Citronová šťáva
- Voda
- 1/2 ks Avokádo
- 1/2 sklenička Kešu ořechy
Instrukce
- Zkusili jste někdy raw polévku? Za tip děkujeme Zacale.Pokud používáme přes noc namočené oříšky, rozmixujeme je na jemno jako první. Poté do mixéru přidáme veškeré ingredience, kromě těch na dozdobení. Avokádo může, ale nemusí být, polévka je výborná i bez toho. Než začneme mixovat přilijeme trochu vody, do 40 stupňů Celsia. Koření přidáváme dle své chuti. Rozmixujeme, rozředíme na hustotu, kterou máme rádi, dochutíme a servírujeme zdobené petrželkou, dýňovými semínky (či jinými oříšky), a zakapeme trochou olivového oleje.Pozn. Pikantní polévka na zahřátí organismu. Polévka je v RAW úpravě - to znamená, že se nevaří. Voda se přidává pouze do 40 stupňů Celsia, aby se neničily enzymy a vitamíny v čertsvé zelenině.Dobrou chuť. 😉