Máte chuť na něco rychlého, zdravého, dobrého…ale nevíte, na co? Zkuste zdravý chlebík s výbornou domácí pomazánkou podle receptu naší Barči a její dcery Emičky 🙂
Holkám to šlo pěkně od ruky a výsledek byl famózní. Vyzkoušejte 🙂 
Na chleba budete potřebovat: 
150g tučného jogurtu 
4 vejce
5g soli (cca 1 lžička)
80g lněného semínka (5 polévkových lžic)
20g psyllia (2 vrchovaté lžíce)
50g směsi semínek nebo ořechů 
5g prášku do pečiva (bez lepku a fosfátů) 
Postup:
Do misky vyklepněte vejce, přidejte jogurt a sůl. Vše důkladně promíchejte – pomocí ponorného mixéru nebo třeba i vidličkou. Přidejte psyllium, lněné semínko, směs semínek či ořechů, prášek do pečiva a pečlivě promíchejte. Hotové těsto nechte 2 – 5 minut odpočinout. 
Předehřejte si troubu na 160°C. Vezměte plech, vyložte ho pečícím papírem a vyklopte na něj těsto (ve tvaru bochníku). Je na vás, jestli zvolíte jeden větší bochník, nebo dva menší. Na závěr posypte kmínem, hrubou solí a dejte do trouby. Pečeme 50 – 55 minut. 
Upečený bochník necháme vychladnout. A než nám vychladne, dáme se do přípravy česnekové pomazánky 🙂 
Na pomazánku budete potřebovat: 
250g tvarohu (1 vanička)
2 stroužky česneku (nebo i víc, podle chuti)
sůl, pepř, pažitku 
– mléko (pokud bude potřeba pomazánku trochu naředit)
Postup: 
Do větší mísy vyklopíme vaničku tvarohu a do něj nastrouháme česnek. Přidáme čerstvou pažitku (najemno nasekanou), osolíme, opepříme, přidáme krapet mléka a smícháme. Hotovou pomazánku dáme vychladit do ledničky…a až nám vychladne i chlebík, konzumujeme. Společně 🙂 
 
Vyzkoušejte a dejte nám vědět, jak vám chutnalo. 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account