Tatarský biftek, lidově „tatarák“, je českou oblíbenou pochoutkou. Základ tvoří kvalitní a kontrolované maso, umleté či na škrábané, podávané na dozlatova opečených topinkách lehce potřených česnekem. Jaké maso konkrétně vybrat a jak jej správně připravit, už nemusí být vaše starost. Uzeniny Příbram totiž pod značkou Mr. Natur nabízí kompletně připravený, vakuově balený, tataráček vyrobený z výhradně českého hovězího masa pod nejpřísnější kontrolou. Na vás už pak bude „jen“ opéct ty topinky a vychutnávat.
Jak vlastně vznikl?
Původ názvu „tatarák“ si lidé vysvětlují různě. Jedna z historek je o tatarských nájezdnících, kteří při cestě do Evropy maso cestou v sedlech na koních naklepali a náhodou zavezli až k nám. Další sahá do Paříže na přelomu 20. století. Místní mlsné jazýčky si oblíbili kombinaci masa různě dochucenou dijonskou hořčicí či tatarskou omáčkou. Vajíčka nakonec v ochucovadlech zvítězila a tatarka zůstala jen v názvu tohoto lahodného pokrmu. Ať tak či onak, vy si jej dnes můžete vychutnávat tady u nás od českého výrobce Uzeniny Příbram.
Základ tvoří kvalitní hovězí
Tatarský biftek Mr. Natur je vyroben podle České cechovny normy. Obsahuje 99 % kvalitního hovězího masa z výhradně českých chovů z okolí Příbramska. Že se jedná o skutečně české maso, stvrzuje symbol „Česká potravina“ na obalu. Je připravený akorát ke konzumaci, aby vynikla chuť kvalitního hovězího, nicméně i přesto si jej každý může dochutit podle sebe.
Až si tuto masovou pochoutku povezete domů, myslete na to, že nesmí být déle než hodinu mimo chladničku. Proto je vhodné mít s sebou chladící tašku či box. Doma ji pak uchovávejte v ledničce při teplotě 0 – 4 °C. I přes určitou dobu trvanlivosti doporučuji ještě v den koupě sníst.
Mr. Natur Tatarský biftek zakoupíte ve vakuovém balení 250 g za 69,90 v prodejnách Billa.
Poctivý český tatarák – ready to eat
-
Centrum pohybu se hýbe i v karanténě. Přidejte se
Kristýna Solničková||Krása a zdraví
Jak v době koronavirové skloubit péči o tři děti a podnikání, které je především o sekávání lidí? Lenka Fasnerová...
-
Mrkvičkové cupcaky
KateřinaBurešová||Krása a zdraví
Už jste viděli dubnový Albert magazín? Jsou v něm jarní inspirace nejen na vaření, ale i pečení. Mě zaujaly...
-
Někdy je těžké naučit se mít ráda, a mít sebevědomí
Jana Morávková||Krása a zdraví, péče o sebe
O víkendu jsem dělala trochu pořádek ve starých fotkách. Tedy chtěla jsem,ale jako vždycky jsem se zasekla u prohlížení....
-
Fenomén zvaný ketóza. Co to je a jak díky ní zhubnu.
Prodietix s.r.o.||Krása a zdraví, hubnutí, keto, péče o sebe
Každý, kdo se zajímá o hubnutí, se už setkal s pojmem ketóza. Může se zdát, že je tento pojem...
-
E. V. Č. A …. pohybu = Efektivní Využití Času A …. pohybu, příběh č.: 63
WandaVorlová||Krása a zdraví
Zdravím čtenáře i posluchače, je tu příběh s číslem 63, který se udál na novoluní 17. 10. 2020. Nedávno...
-
Seznamte se s Dr. Cvachem
LudmilaToboláková||Krása a zdraví
Nemocnice na kraji města je televizní seriál Československé televize, který podle scénáře Jaroslava Dietla natočil režisér Jaroslav Dudek. V listopadu v roce...
-
Síla citrónu
PetraHorníková||Krása a zdraví
Sílu citronu podrobila pod drobnohledem Petra H. A budete koukat, co všechno našla! Dostal se mi do ruky článek...
-
YES a nemel
kateřinahirmanová||Krása a zdraví
Taky se občas přistihnete, že podobný povel dáváte svým dětem? Najednou jde všechna demokracie pryč, naše dítko odmítá...