Trpíte-li vy nebo někdo dospělý ve vašem okolí častými záněty, je možné, že pravá příčina zánětu je v rovině duševní či emoční.
 
Všichni máme za sebou nepříjemné zkušenosti s druhými, které nás rozčilují více, než je zdrávo. Protože však chceme být zdraví, abychom si mohli užívat života, je potřeba dát si na časté rozčilování pozor. Stejně tak jako na věčnou nespokojenost a posuzování druhých podle našich měřítek, což v nás rozčilování vyvolává. Emoce doprovázející tyto naše reakce na druhé škodí totiž především nám samým.
Pokud už nás ale někdo naštve nedostatkem slušnosti, citlivosti, morálních hodnot, prostě něčeho, co nám osobně připadá velmi důležité, je potřeba si uvědomit, že máme vždycky a za každé situace možnost volby toho, zda se rozčílíme nebo zůstaneme v klidu. Tím, že si uvědomujeme, že máme možnost volby, získáváme nad danou situací moc. I kdyby nás tedy naše emoce přeci jen na chvíli převálcovaly a my se rozčílili, brzy nad nepříjemným zážitkem získáme převahu a celkově ho lépe zvládneme.
Nejčastěji se na druhé zlobíme, když šťouchnou do našich vnitřních zranění. A že některá jsou už dost stará. Příčina našeho vnitřního zranění je už dávno pryč, a my přesto zůstáváme uvězněni ve starých myšlenkových vzorcích. Jakmile nám cokoliv připomene naši minulou zkušenost, dostaví se bolest. Tato bolest je stejně nepříjemná v duchovní rovině stejně jako v té fyzické. Duchovní bolest předchází tu fyzickou. A v těle se vyvine zánět. Prášky vám pomůžou pouze v rovině fyzické a jen dočasně, abyste zánět odstranili definitivně, je potřeba ho odstranit především v rovině duchovní. Uvědomit si, z čeho opravdu bolest pochází a ukončit smyčku, do které jste se nechtěně dostali.
Odpoutat se od svých negativních zkušeností vám pomůže afirmace:

Minulost nade mnou nemá žádnou moc. Užívám si přítomnosti v radosti, pohodě a lásce.

Možná máte ve svém okolí člověka, který vám svým existenčním zánětem ztrpčuje každou chvíli život.
Stačí sebemenší příčina, aby se takový člověk ihned rozčílil a vás z jeho vnitřní bolesti obvinil. Čímž  spustí lavinu vašeho vzteku a obviňování a zatáhne i vás do negativních emocí. Nedejte se! Získejte převahu nad touto situací a dostaňte ji pod kontrolu svým vlastním klidem. Svou vnitřní silou.
Mnohdy se nechtěně dotýkáme vnitřních zranění druhých ( a druzí těch našich) ani nevíme jak. Buďme soucitní. K sobě ale i k druhým.

V takových okamžicích je nám podporou samotný život, a jeho vzácný dar, kurkuma.

kurkumaKurkuma, protizánětlivé koření, pomůže zánět vyléčit, jak v rovině duchovní, tak i fyzické. Zařaďte kurkumu pravidelně do svého jídelníčku. Pomůže vám uvědomit si vzácnost nejen tohoto daru od života, ale také vaši vlastní vzácnost.
Přehlížíte-li ve svém životě vzácnost kurkumy, zapřemýšlejte, zda nepřehlížíte i to, jak vzácný člověk jste vy sami. Příprava pokrmu z kurkumy vás může inspirovat nejen k výbornému jídlu, ale i k tomu uvědomit si, jaká pozitiva druhým dáváte, aniž byste si jich byli vědomi.
Začnete život za jeho vzácné dary milovat a život začne milovat vás.
Neoplácejte zlost a nevědomost druhých svou vlastní zlostí a nevědomostí. Udělejte druhým raději risoto s kurkumou, a až si na něm budete společně pochutnávat, řekněte jim, jak vzácní jsou zase oni pro vás.
Žijte život s radostí, s chutí a s lehkostí.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account