Míša však nemá na mysli ty klasické záhonky na zahradě… 🙂 

Už máte zasazeno?

Občas si s námi naše hlava hraje takovým způsobem, že začínáme přemýšlet nad tím, zda je opravdu naše.

Umí tolik krásných věcí. Umí přemýšlet, vymýšlet a dělá nás jedinečnými. Průšvih přichází ve chvíli, kdy přijdou méně radostné chvilky a naše hlava se změní v uzlíček neštěstí a my nevíme, co s ní.

Sedíme mlčky se skelným pohledem a přemýšlíme nad věcmi, které stejně už nezměníme a možná ani nenapravíme. Zatmění, vztek, smutek a lítost se vkradou bez pozvání a ne a ne odejít. Chceme být sami se svou malou depresí a rýpat se už v tak rozrýpaném záhonku. Jsou bohužel lidé, kteří se rýpání nechtějí zbavit a snaží se nám navodit to stejné. Přesvědčují nás, že pokud záhon pořádně nerozrýpeme, nepodaří se nám vypěstovat skvost.

Pak jsou i silnější jedinci, kterým stačí jedno semínko. To zasadí, starají se o něj a čekají na krásu, která za nedlouho vyroste. Přijde jim to neuvěřitelné a chtějí další a další. Ovlivní i sluneční paprsky, které pomáhají a uzdravují. Umí si užívat pocit štěstí a jsou hrdí na to, co vypěstovali. Protože i vědí, kolik práce jim to dalo, starají se do roztrhání těla, aby to tak zůstalo. I když občas přijde bouřka, tak jsou schopni bránit vše, co tak těžce vypěstovali a vypiplali. Stávají se z nich zahradníci, kteří si váží každého semínka, které vypiplají a které se na ně po ránu usmívá. Občas mívají tendence poradit, jak na to. Někdy si k nim chodí ostatní i pro radu. Pravdou je ovšem to, že každý si ovlivníme svůj záhonek sami bez ohledu na počasí, kvalitu půdy, výběru semínek a lásky se kterou se staráme o to, aby vše vypadalo a rostlo tak, jak chceme.

Záleží už jen na tom, kdy si své první semínko zasadíme a budeme se těšit na to, jak poroste. Každý sám si zhodnotíme, zda máme rozrýpáno tak, jak chceme a možná i přijde zkušenější zahradník, který nám řekne: “Už stačí. Můžeš začít sázet.” Když vše naředíš správným množstvím lásky a péče, uvidíš, že za chvilku budeš spokojen. Jsou semínka, kterým to sice trvá déle, ale pokud budeš trpělivý, uvidíš, že jednou vyroste a bude to to nejkrásnější, co tě mohlo potkat …
 

Zdroj foto:Pixabay.com

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account