Detoxikace na vlastní kůži: Věřin pohled na devítidenní výzvu UGO Očista
Jaro a podzim jsou vhodné na očistu těla. Posílíte tak svou imunitu, zregenerujete tělo i mysl. Ke speciálně připravené devítidenní UGO Očistě se nechala zlákat také Věra a rozhodně nelituje. „Šla bych do toho znovu,“ říká.
Věra vyzkoušela devítidenní program UGO Očista, během kterého pila tři dny pouze šťávy, tři dny před a po očistě pak vynechala těžká jídla a držela se doporučeného lehkého jídelníčku na podporu čistění.
„Samotná očista probíhala tři dny, kdy se konzumovaly pouze zeleninové či ovocné šťávy. Podle doporučení UGO jsem držela tři dny předem a tři dny po této očistě tzv. tři čisté dny,“ říká Věra. „Myslím, že díky čistým dnům před pitím šťáv se člověk lépe připraví na dny očisty a tři dny po očistě zase pomohou k návratu do běžného chodu,“ domnívá se ze své zkušenosti.
Žádná těžká a tučná jídla, inspirovat se můžete doporučeným jídelníčkem
V čistých dnech Věra vyřadila alkohol, kávu, černý čaj a slazené nápoje. Také smažená, tučná a těžká jídla. „Sbohem smetanovým omáčkám,“ říká s úsměvem. „Zakázala jsem si instantní a mražená jídla a také jídla v restauracích. Vynechala jsem cukr, mléčné výrobky a maso, samozřejmě salámy.
A co jsem jedla? Saláty, kaše, luštěninové a zeleninové polévky. Prostudovala jsem si doporučený UGO jídelníček, ale spíše jsem spoléhala na svoji představivost,“ říká Věra.
UGO šťávy na každý den si vyzvednete ve speciální termo tašce
Po prvních třech čistých dnech přišly samotné dny očisty pomocí UGO šťáv, které si každé ráno můžete vyzvednout ve vámi zvoleném Freshbaru nebo v UGO Salaterii (ta navíc nabízí i lahodné saláty a polévky vhodné na “čisté dny” před a po očistě).
“Na samotnou očistu jsem si vybrala dny, kdy jsem neměla moc náročný program v práci a nešla jsem ani na cvičení. Měla jsem obavu, abych nebyla unavená,“ přiznává Věra. „Pro šťávy jsem si chodila hned ráno, než jsem šla do práce. Měla jsem to hned za rohem, takže úžasný.
Šťávičky jsem měla připravené na své jméno v takové parádní zelené termo taštičce, kterou jsem dostala první den. Vždy jsem si odnesla čtyři půllitrové a dvě čtvrtlitrové lahvičky. Půllitrové byly snídaně, oběd, večeře a dezert. Čtvrtlitrové tvořily svačiny,” vysvětluje Věra. V neoprenové termotašce jí navíc šťávy vydržely po cestě do práce i domů stále svěží a ve vhodné teplotě, dokud je neuložila do ledničky.
A jaké šťávy Věra během očisty ochutnala?
1 den:
snídaně – řepa, celer, mrkev, jablko
svačina – celer, jablko
oběd – rebarbora, polníček, jablko, máta, limeta
svačina – pomeranč
večeře – petržel, kapusta, okurka, jablko
dezert – borůvky, batáty, granátové jablko, hruška, skořice
2 den:
snídaně -kapusta, špenát, ananas, jablko, máta
svačina – pomeranč
oběd – bílá ředkev, citron, okurka, jablko, rukola, koriandr
svačina – červená řepa, jablko
večeře – řeřicha, okurka, špenát, citron
dezert – červené víno, brusinky, borůvky, jablko, máta
3 den:
snídaně – řepa, mrkev, pomeranč, kurkuma
svačina – grep
oběd – rebarbora, polníček, jablko, máta, limeta
svačina – jablko
večeře – bílá ředkev, citron, okurka, jablko, rukola, koriandr
dezert – mrkev, pomeranč, zázvor
Kombinace šťáv si Věra většinou vychutnala, hlad rozhodně necítila
Věra se přiznala, že zeleninu ve svém běžném jídelníčku zase tolik nemusí, jak se tedy dokázala s třídenním pitím šťáv včetně těch zeleninových vyrovnat?
„Trochu jsem se bála, že budu mít hlad, ale šťávy byly dostatečně syté. Nakonec jediná zelenina, která mi vadila, byla okurka a problém jsem měla s kurkumou a koriandrem, takže jsem večeři třetí den vynechala. Ostatní kombinace byly ale super,“ pochvaluje si Věra.
„Hlad jsem rozhodně necítila, někdy jsem ani nespotřebovala celou dávku. Miluju kombinace, kde je jablko, mrkev nebo červená řepa. Nejvíce jsem si ale vždy pochutnala na dezertu.”
Očista je zároveň výzva, mohou se vyskytnout i krize. Jak se Věře dařilo dodržet celý doporučený očistný jídelníček? Poznala na sobě změnu?
„Asi nejtěžší den v očistě byl pro mě ten třetí,“ přiznává. “Protože jsem ale poctivec, tak jsem dodržela vše do puntíku a vyplatilo se. Cítila jsem se velice dobře, byla jsem plná energie, zlepšilo se mi zažívání a rozhodně bych to ostatním nejenom doporučila, ale určitě bych do toho šla znovu. Protože očista je pro organismus vhodná nejméně dvakrát ročně,“ dodává Věra, která si vše ověřila na vlastním těle.
Vyzkoušejte podzimní UGO Očistu rozšířenou o zprávy a meditace na každý den
Pokud chcete vyzkoušet pozitivní účinek detoxikace na vlastní kůži, můžete využít podzimní UGO Očistu, která je navíc nyní nově doplněna také o meditační program na podporu čistění. Úklid těla totiž začíná hlavou. Poprvé proběhne UGO Očista také na Slovensku!
Na každé pobočce budou k dispozici školení ambasadoři, kteří zodpoví všechny vaše otázky. V nabídce budou ještě vyladěnější chuťové kombinace, receptury obohatí i sezónní ovoce a zelenina, jež vám právě na podzim dodají co nejvíce energie.
Těšit se můžete na manuál s recepty od šéfkuchaře Petra Klímy z Countrylife a využít můžete i on-line pomoc výživové poradkyně Moniky Divišové z centra Wellnessia.
Očista proběhne ve třech říjnových termínech (11. až 13. 10., 18. až 20. 10 a 25 až 27. 10.) a bude rozšířena o motivační zprávy a meditace na každý den prostřednictvím nové mobilní aplikace. Meditační programy sestavil světově uznávaný odborník na zdravou výživu Deepak Chopra.
Přihlásit se do UGO Očisty můžete až do 2. října na stránkách www.ugoocista.cz.
Registrace je možná nejen na webu, ale také na všech UGO Freshbarech či UGO Salateriích.
Pojďte do podzimní UGO Očisty společně s námi! Vyhrát ji můžete i v naší soutěži!
Podělte se pak o své vlastní zkušenosti!
Více o UGO Očistě, šťávách, barech i Salateriích se dočtete ZDE.
Jaké zkušenosti s pitím čerstvých šťáv máte vy?
Zdroj: Ivana Sýkorová