
Kaki v křupavém těstíčku
Ingredience
- 4 kaki Bouquet
- 2 vejce
- trochu mléka
- 2 lžíce mandlové mouky
- 1 lžíci moučkového cukru
- hladkou mouku podle potřeby
Na dohotovení:
- zakysanou smetanu
- 3 lžíce moučkového cukru
- 2 lžičky mleté skořice
- olej na smažení
Instrukce
- Kaki nakrájejte na plátky a překrojte. Do misky vyklepněte vejce, přidejte trochu mléka, moučkový cukr a mandlovou mouku. Vše prošlehejte a přidejte tolik hladké mouky, aby vzniklo těstíčko. V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Kousky kaki obalujte v těstíčku a smažte na oleji dozlatova z obou stran. Hotové kousky skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Poté je poprašte moučkovým cukrem smíchaným se skořicí. Podávejte se zakysanou smetanou.











