Ať už máte chuť na rychlé občerstvení, efektní dezert nebo vydatný oběd, s kaki neuděláte chybu. Je plné vitamínů a skvěle chutná.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 25 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
4kaki Bouquet
2vejce
trochu mléka
2lžíce mandlové mouky
1lžíci moučkového cukru
hladkou mouku podle potřeby
Na dohotovení:
zakysanou smetanu
3lžíce moučkového cukru
2lžičky mleté skořice
olej na smažení
Instrukce
Kaki nakrájejte na plátky a překrojte. Do misky vyklepněte vejce, přidejte trochu mléka, moučkový cukr a mandlovou mouku. Vše prošlehejte a přidejte tolik hladké mouky, aby vzniklo těstíčko. V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Kousky kaki obalujte v těstíčku a smažte na oleji dozlatova z obou stran. Hotové kousky skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Poté je poprašte moučkovým cukrem smíchaným se skořicí. Podávejte se zakysanou smetanou.
Notes
Plody kaki Bouquet jsou k dostání od konce října např. v obchodní síti Kaufland, Globus a v kamenných maloprodejnách. Cena se pohybuje od 13 do 28 Kč za kus. Více informací na www.nejkaki.cz.Zdroj a foto: nejkaki.cz