Go Back

Kaki v křupavém těstíčku

Vytisknout recept
Ať už máte chuť na rychlé občerstvení, efektní dezert nebo vydatný oběd, s kaki neuděláte chybu. Je plné vitamínů a skvěle chutná.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 4 kaki Bouquet
  • 2 vejce
  • trochu mléka
  • 2 lžíce mandlové mouky
  • 1 lžíci moučkového cukru
  • hladkou mouku podle potřeby

Na dohotovení:

  • zakysanou smetanu
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • olej na smažení

Instrukce

  • Kaki nakrájejte na plátky a překrojte. Do misky vyklepněte vejce, přidejte trochu mléka, moučkový cukr a mandlovou mouku. Vše prošlehejte a přidejte tolik hladké mouky, aby vzniklo těstíčko. V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Kousky kaki obalujte v těstíčku a smažte na oleji dozlatova z obou stran. Hotové kousky skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Poté je poprašte moučkovým cukrem smíchaným se skořicí. Podávejte se zakysanou smetanou.

Notes

Plody kaki Bouquet jsou k dostání od konce října např. v obchodní síti Kaufland, Globus a v kamenných maloprodejnách. Cena se pohybuje od 13 do 28 Kč za kus. Více informací na www.nejkaki.cz.
Zdroj a foto: nejkaki.cz