
Salát s kozím sýrem a quinoou
Ingredience
Salát:
- 500 g červená řepy
- 500 g karotka
- 125 g červené quinoi
- 1 svazek jarní cibulky
- 2 pomeranče
- 400 g kozího sýru
- 1 svazek tymiánu
- 1 dl olivového oleje sůl, pepř
Dresink:
- 100 g kešu ořechů nasucho opražené
- 1,5 dl olivového oleje
- šťáva z jednoho pomeranče
- 1 dl octu balsamico bianco
- 150 g medu
- 2 limetky
- sůl pepř
Instrukce
- V pekáčku oloupanou řepu s karotkou osolíme, opepříme, přidáme tymián, zakápneme olejem a pečeme do měkka při teplotě 160 stupňů zhruba 30-40 minut. Quinou přivedeme k varu v malém kastrůlku, vaříme asi 2 minuty, poté necháme odstát asi 15 minut mimo sporák a scedíme.
- Suroviny na dresink společně vymixujeme tyčovým mixérem do emulze. Řepu, mrkev, jarní cibulku vložíme do mísy, přidáme quinou, nalámeme kozí sýr a polejeme dresinkem a pokapeme olivovým olejem.








