
Treska s kapary a celerovým pyré
Ingredience
INGREDIENCE NA TRESKU:
- 2 filé z aljašské tresky Mylord Premium
- 2 stroužky česneku
- 1 a ½ lžíce malých kapary
- 2 lžíce másla
- ½ lžíce olivového oleje + na zakončení
- 1 hrst nasekané petrželky + na zakončení
- sůl a pepř
INGREDIENCE NA PYRÉ:
- ½ většího celeru
- 20 g másla
- 100 ml smetany ke šlehání 33 %
- sůl a pepř
Instrukce
- Filé z tresky nechte povolit. Mezitím si připravte marinádu z nasekaného česneku, kapary a rozpuštěného másla. Přidejte sůl, pepř, trošku olivového oleje, nasekanou petrželku a vše promíchejte.
- Troubu rozehřejte na 180 °C a pekáček vyložte pečicím papírem. Filé z tresky přendejte do pekáčku, osolte a opepřete. Vrchní část potřete marinádou a pečte asi 12 minut.
- Mezitím si přichystejte celerové pyré. Celer oloupejte a nakrájejte na asi 2×2 cm velké kostičky. Doměkka uvařte v osolené vodě a poté sceďte. Následně přendejte do mixovací nádoby, přidejte máslo a smetanu a rozmixujte do hladka. Dochuťte solí a pepřem.
- Upečenou tresku podávejte s celerovým pyré. Ozdobte nasekanou petrželkou a zakápněte olivovým olejem.
- Dobrou chuť!
- Připraveno ve spolupráci s www.slepicarna-blog.cz/Štěpánem Vašákem.