Treska s kapary a celerovým pyré | Ženy s.r.o.

Treska s kapary a celerovým pyré

Vytisknout recept
Chcete na slavnostní večer překvapit hosty něčím originálnějším než klasickými chlebíčky a jednohubkami? Máme pro vás tip na netradiční pohoštění, které dodá každé oslavě šmrnc. Vyzkoušejte pečenou tresku s kapary a jemným celerovým pyré – elegantní a chutný pokrm, který se skvěle hodí na narozeniny, rodinné sešlosti, svatby i další výjimečné příležitosti.
Kategorie Předkrm
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 45 minutes
Čas vaření 12 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce porce
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

INGREDIENCE NA TRESKU:

  • 2 filé z aljašské tresky Mylord Premium
  • 2 stroužky česneku
  • 1 a ½ lžíce malých kapary
  • 2 lžíce másla
  • ½ lžíce olivového oleje + na zakončení
  • 1 hrst nasekané petrželky + na zakončení
  • sůl a pepř

INGREDIENCE NA PYRÉ:

  • ½ většího celeru
  • 20 g másla
  • 100 ml smetany ke šlehání 33 %
  • sůl a pepř

Instrukce

  • Filé z tresky nechte povolit. Mezitím si připravte marinádu z nasekaného česneku, kapary a rozpuštěného másla. Přidejte sůl, pepř, trošku olivového oleje, nasekanou petrželku a vše promíchejte.
  • Troubu rozehřejte na 180 °C a pekáček vyložte pečicím papírem. Filé z tresky přendejte do pekáčku, osolte a opepřete. Vrchní část potřete marinádou a pečte asi 12 minut.
  • Mezitím si přichystejte celerové pyré. Celer oloupejte a nakrájejte na asi 2×2 cm velké kostičky. Doměkka uvařte v osolené vodě a poté sceďte. Následně přendejte do mixovací nádoby, přidejte máslo a smetanu a rozmixujte do hladka. Dochuťte solí a pepřem.
  • Upečenou tresku podávejte s celerovým pyré. Ozdobte nasekanou petrželkou a zakápněte olivovým olejem.
  • Dobrou chuť!
  • Připraveno ve spolupráci s www.slepicarna-blog.cz/Štěpánem Vašákem.

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account