Chcete na slavnostní večer překvapit hosty něčím originálnějším než klasickými chlebíčky a jednohubkami? Máme pro vás tip na netradiční pohoštění, které dodá každé oslavě šmrnc. Vyzkoušejte pečenou tresku s kapary a jemným celerovým pyré – elegantní a chutný pokrm, který se skvěle hodí na narozeniny, rodinné sešlosti, svatby i další výjimečné příležitosti.
Kategorie Předkrm
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 45 minutesmin
Čas vaření 12 minutesmin
Celkový čas 45 minutesmin
Porce 2porce
Uvařila Irča Holčáková
Ingredience
INGREDIENCE NA TRESKU:
2filé z aljašské tresky Mylord Premium
2stroužky česneku
1a ½ lžíce malých kapary
2lžíce másla
½lžíce olivového oleje + na zakončení
1hrst nasekané petrželky + na zakončení
sůl a pepř
INGREDIENCE NA PYRÉ:
½většího celeru
20gmásla
100mlsmetany ke šlehání33 %
sůl a pepř
Instrukce
Filé z tresky nechte povolit. Mezitím si připravte marinádu z nasekaného česneku, kapary a rozpuštěného másla. Přidejte sůl, pepř, trošku olivového oleje, nasekanou petrželku a vše promíchejte.
Troubu rozehřejte na 180 °C a pekáček vyložte pečicím papírem. Filé z tresky přendejte do pekáčku, osolte a opepřete. Vrchní část potřete marinádou a pečte asi 12 minut.
Mezitím si přichystejte celerové pyré. Celer oloupejte a nakrájejte na asi 2×2 cm velké kostičky. Doměkka uvařte v osolené vodě a poté sceďte. Následně přendejte do mixovací nádoby, přidejte máslo a smetanu a rozmixujte do hladka. Dochuťte solí a pepřem.
Upečenou tresku podávejte s celerovým pyré. Ozdobte nasekanou petrželkou a zakápněte olivovým olejem.
Dobrou chuť!
Připraveno ve spolupráci s www.slepicarna-blog.cz/Štěpánem Vašákem.