Rybí pomazánka
Ingredience
- 1 konzerva sardinky ve vlastní šťávě
- 1 lžíce máslo
- 1 ks cibule
- 1 lžíce citronová šťáva
- 1 lžíce pomazánkové máslo
- sůl
Instrukce
- Rybičky i se šťávou rozmačkáme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a vidličkou dobře promícháme. Přidáme citronovou šťávu, máslo a pomazánkové máslo. Rybí pomazánku dobře spojíme. Dle chuti osolíme.
- Rybí pomazánka výborně chutná na celozrnném pečivu nebo čerstvém chlebu, hodí se i na jednohubky.
- Obecně k rybám se velmi hodí vynikající víno Habánské sklepy Veltlínské zelené, jež se vyznačuje svěží ovocnou vůní s decentními tóny mandlí. Jeho chuť je vyvážená s příjemnou kyselinkou.