Rybičková pomazánka je oblíbená pochoutka, která se snadno připravuje a hodí se na svačinu či lehkou večeři. Díky jednoduché přípravě a bohaté chuti je skvělou volbou na chlebíčky nebo jednohubky. Obsahuje spoustu zdravých omega-3 mastných kyselin, což ji dělá nejen chutnou, ale i prospěšnou pro zdraví.
Kategorie pomazánka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Celkový čas 15 minutesmin
Porce 2porce
Uvařila Irča Holčáková
Ingredience
1konzerva sardinky ve vlastní šťávě
1lžíce máslo
1ks cibule
1lžíce citronová šťáva
1lžíce pomazánkové máslo
sůl
Instrukce
Rybičky i se šťávou rozmačkáme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a vidličkou dobře promícháme. Přidáme citronovou šťávu, máslo a pomazánkové máslo. Rybí pomazánku dobře spojíme. Dle chuti osolíme.
Rybí pomazánka výborně chutná na celozrnném pečivu nebo čerstvém chlebu, hodí se i na jednohubky.
Obecně k rybám se velmi hodí vynikající víno Habánské sklepy Veltlínské zelené, jež se vyznačuje svěží ovocnou vůní s decentními tóny mandlí. Jeho chuť je vyvážená s příjemnou kyselinkou.