Hráškový krém z vývaru

Vytisknout recept
Jste milovníky krémových polévek a hledáte dokonalý recept? Vyzkoušejte recept od šéfkuchaře Filipa Sajlera, který si oblíbí celá rodina. Lehká, krémová polévka ze zeleného hrášku je jednoduchá na přípravu, avšak velmi výživná.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 60 g Máslo
  • 80 g Šalotka
  • 400 ml Zeleninový vývar Cibule Bistro
  • 200 g Brambory loupané
  • 240 g Hrášek mražený
  • 80 ml Smetana 30 %
  • 50 g Crème fraîche
  • 4 g Máta
  • Sůl
  • Na dochucení
  • Hráškové klíčky
  • Cukrový hrášek
  • Máslo
  • Sůl

Instrukce

  • V rozehřátém hrnci orestujte na másle najemno nakrájenou šalotku.
  • Podlijte Zeleninovým vývarem Cibule Bistro, osolte a přiveďte k varu.
  • Přidejte nakrájené brambory a vařte do měkka.
  • Následně přidejte smetanu, hrášek a vařte vše dohromady zhruba 4 minuty.
  • Polévku rozmixujte společně s crème fraîche a mátou do hladka.
  • Dle potřeby vaší chuti můžete dosolit.
  • Polévku podávejte s na másle restovaným cukrovým hráškem, nakonec ozdobte hráškovými klíčky. Dle chuti lze ještě dochutit lžící crème fraîche.

Notes

Tip šéfkuchaře Filipa Sajlera: “Polévku můžeme doplnit o krutony ze světlého chleba restované do křupava na přepuštěném másle.“
 
Zdroj a foto: Cibule Bistro
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account