Hráškový krém z vývaru
Ingredience
- 60 g Máslo
- 80 g Šalotka
- 400 ml Zeleninový vývar Cibule Bistro
- 200 g Brambory loupané
- 240 g Hrášek mražený
- 80 ml Smetana 30 %
- 50 g Crème fraîche
- 4 g Máta
- Sůl
- Na dochucení
- Hráškové klíčky
- Cukrový hrášek
- Máslo
- Sůl
Instrukce
- V rozehřátém hrnci orestujte na másle najemno nakrájenou šalotku.
- Podlijte Zeleninovým vývarem Cibule Bistro, osolte a přiveďte k varu.
- Přidejte nakrájené brambory a vařte do měkka.
- Následně přidejte smetanu, hrášek a vařte vše dohromady zhruba 4 minuty.
- Polévku rozmixujte společně s crème fraîche a mátou do hladka.
- Dle potřeby vaší chuti můžete dosolit.
- Polévku podávejte s na másle restovaným cukrovým hráškem, nakonec ozdobte hráškovými klíčky. Dle chuti lze ještě dochutit lžící crème fraîche.