Jste milovníky krémových polévek a hledáte dokonalý recept? Vyzkoušejte recept od šéfkuchaře Filipa Sajlera, který si oblíbí celá rodina. Lehká, krémová polévka ze zeleného hrášku je jednoduchá na přípravu, avšak velmi výživná.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 30 minutesmin
Celkový čas 40 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
60gMáslo
80gŠalotka
400mlZeleninový vývar Cibule Bistro
200gBrambory loupané
240gHrášek mražený
80mlSmetana 30 %
50gCrème fraîche
4gMáta
Sůl
Na dochucení
Hráškové klíčky
Cukrový hrášek
Máslo
Sůl
Instrukce
V rozehřátém hrnci orestujte na másle najemno nakrájenou šalotku.
Podlijte Zeleninovým vývarem Cibule Bistro, osolte a přiveďte k varu.
Přidejte nakrájené brambory a vařte do měkka.
Následně přidejte smetanu, hrášek a vařte vše dohromady zhruba 4 minuty.
Polévku rozmixujte společně s crème fraîche a mátou do hladka.
Dle potřeby vaší chuti můžete dosolit.
Polévku podávejte s na másle restovaným cukrovým hráškem, nakonec ozdobte hráškovými klíčky. Dle chuti lze ještě dochutit lžící crème fraîche.
Notes
Tip šéfkuchaře Filipa Sajlera: “Polévku můžeme doplnit o krutony ze světlého chleba restované do křupava na přepuštěném másle.“Zdroj a foto: Cibule Bistro