Jsou kosmetické disciplíny, které rozhodně spadají do kategorie „tohle doma raději nezkoušejte“ a ano… například ustříhnutí vaší ofiny je rozhodně jednou z nich. Na druhou stranu je jich i spousta, které snadno a hravě zvládnete se špetkou přípravy i sama doma. Jak si vytvořit perfektní obočí je rozhodně jednou z nich. Držte se našich rad a poradíme vám, na co si dát pozor, co rozhodně nezkoušet, a jakou cestou se vydat. Jen čtěte dál…

6 tipů, jak si doma vytvořit perfektní obočí

1. Ujasněte si správný tvar

Jaké obočí bude nejlépe sedět vaší tváři je alfou a omegou úspěchu. Máte jít do více hustého, klenutého nebo naopak jemného obočí? To snadno zjistíte použitím tužky, kterou si přiložíte od kořeno nosu k vnějšímu koutku. Takto snadno najdete přesný bod, kdy by vaše obočí mělo končit. Začátek obočí pak snadno určíte tak, že tužku od nosu povedete směrem nahoru k vnitřnímu koutku oka. 

Foto: Shutterstock

2. Nepodceňujte přípravu

Než se pustíte do jakýchkoliv úprav vašeho obočí, ujistěte se, že je dokonale odmaštěné a čisté. Nejlepší je upravovat si obočí po koupeli, kdy je pokožka jemnější a bude to pro vás méně bolestivé. Obočí vyčešte speciálním kartáčkem, tak že chloupky budete pročesávat směrem nahoru ke spánkům.

3. Použijte pinzetu, ale nebojte se ani vosku

Největší chybou, kterou se podle odborníků ženy doma při úpravě obočí dopouštějí, je použití pinzety. Mnoho z nás se totiž při vytvoření pocitu perfektní symetrie vezme pinzetu do ruky a trhá a trhá… Výsledkem je potom tenoučké obočí, které vaší tváři příliš služby neudělá. Nebojte se pro jeho úpravu zvolit vosk, díky kterému obočí upravíte do požadovaného tvaru a pinzetou jen doladíte drobné detaily. Značka: s citem! 

Foto: Shutterstock

4. Nezapomeňte na hydrataci

Ano, nejen vaše pleť, ale i vaše obočí potřebuje zklidnit a hydratovat. Proto je ideální se péči o něj věnovat večer a na noc ho ošetřit tamponem s hydratačním tonikem. Stačí ho lehce napustit a několikrát přejet přes obočí pro chladivý efekt.

5. Přidejte barvu

Doby, kdy jsme pro barvení obočí museli navštívit kosmetický salon, jsou dávno pryč. Výhodou nabarveného obočí je, že každý den nebudete muset trávit jeho úpravou zbytečně mnoho času. Prvním krokem k nabarvení obočí je výběr správné barvy. Před tím, než se ale pustíte do samotného barvení, je důležité barvu krátce vyzkoušet, abyste věděla, jak na ni vaše tělo bude reagovat a jak bude na kůži vypadat. Pokud jste světlý typ, sáhnete po odstínech hnědé, v přípravě, že jste velmi tmavý typ, můžete smíchat černou a hnědou barvu. K dostání je mnoho profesionálních sad na barvení obočí pro domácí použití, které vás provedou celou procesem krok za krokem.

Foto: Shutterstock

Zdroj: Wikipedia Commons

Autorka: Lucie Janotová

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account