Vaječný sendvič

Vytisknout recept
Pojďte si s námi připravit tenhle vaječný sendvič, který si zamilujete! Roztékající žloutek, vůně slaniny a roztavený čedar… Skvěle se hodí na bohatý víkendový brunch nebo jako rychlá večeře.
Kategorie Předkrm
Kuchyně Česká
Čas přípravy 25 minutes
Čas vaření 5 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • 2 velká vejce
  • 2 plátky oblíbeného chleba třeba kváskového
  • 2 - 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann's
  • 2 plátky čedaru nebo ementálu
  • 2 plátky slaniny
  • máslo nebo olej na smažení záleží na vás
  • sůl a pepř podle chuti

Instrukce

  • Nejprve na pánvi osmažte slaninu do křupava. Doporučujeme opéct také chléb, aby byly plátky zlatavé. Jeden plátek po opečení potřete tatarskou omáčkou, zasypte sýrem a ten rozpusťte pomocí flambovací pistole nebo jej vložte na chvíli pod gril.
  • Mezitím si na pánvi na středním plameni připravte volská oka. Do pánve s trochou másla nebo oleje rozklepněte vejce, dochuťte je špetkou soli i pepře a usmažte je do požadované propečenosti. Doporučujeme nechat žloutek mírně tekutý, což dodá sendviči extra šťavnatost.
  • K finálnímu poskládání sendviče potřete i druhý plátek chleba tatarskou omáčkou, položte na něj opečenou slaninu a na ni obě volská oka se žloutky vedle sebe. Navrch přidejte předpřipravený plátek chleba s opečeným sýrem. Dobrou chuť!
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account