Připravme se na nezapomenutelné dobrodružství. Oslavme Mezinárodní den trpaslíků rodinným výletem do Jetřichovic, kde nás čeká fascinující Trpasličí jeskyně. Ano, 21. června, na první letní den se slaví Mezinárodní den trpaslíků. A jak jinak to oslavit, než výletem za trpaslíky a samozřejmě i za Sněhurkou.

Hra na hledání trpaslíků začíná

Naše dobrodružství začíná v Jetřichovicích a pokračuje asi kilometr dlouhou cestou směrem na Rynaltice. Najít všech sedm trpaslíků nebude lehké. Podaří se nám to? I když jsou postavy barevné a nachází se blízko sebe, objeví se, jen když to nejméně čekáme.

Reliéfy Sněhurky a trpaslíků vytesané ve skále, leží u silnice na okraji Rynartic směrem na Jetřichovice. Tyto postavy byly očištěny a obnoveny po roce 1989, což dodává místu ještě větší kouzlo.

Zpáteční cesta přes Pavlínino údolí

Po setkání s trpaslíky se vydáme zpět přes malebné Pavlínino údolí. Lesnaté a skalnaté terény zde doprovází říčka Chřibská Kamenice. Romantická cesta vedoucí střídavě po obou březích řeky nás po asi třech kilometrech dovede zpět do Jetřichovic.

Přijměte pozvání na tento magický rodinný výlet a prožijte den plný dobrodružství, přírodních krás a pohádkové atmosféry.

Výlet za vílami do Kyjovského údolí

Když už jsme se vydali za trpaslíky, tak co se posunout o kousek dál a navštívit i víly. Čeká nás výlet do malebného Kyjova, pohodová procházka údolím říčky Křinice, vzrušující výstup na Kinského vyhlídku a cesta do tajemné jeskyně Víl.  

Výlet začneme v Kyjově a odtud se vydáme po asfaltované cyklotrase, vedoucí podél říčky Křinice. Cestou si užijeme příjemnou procházku, která nás zavede k odbočce na Kinského vyhlídku. Tato odbočka vede skalní štěrbinou, po které vyšplháme na vyhlídku a můžeme obdivovat okolní přírodní krásy.

Vyhlídka a skalní stezka

Po návštěvě Kinského vyhlídky pokračujeme Kyjovskou skalní stezkou, kde se připojíme na Köglerovu naučnou stezku. Překonáme množství schodů a projdeme skalními bránami, které nás provedou až k jeskyni Víl.

Jeskyně Víl

Na rozcestí Pod Praporkem odbočíme vlevo a po krátké procházce zpozorujeme lesní cestu vedoucí k lávce přes Křinici. Po přechodu lávky dorazíme k jeskyni, kde se podle místních legend skrývají lesní víly. Toto místo je oblíbené pro jeho kouzelnou atmosféru a je skvělým místem pro fotografování.

Po návštěvě jeskyně se vrátíme stejnou cestou zpět do Kyjova. Cestou se můžeme zastavit u dalších zajímavých míst, jako je jeskyně Klenotnice a skalní most u jeskyně Vinný sklep, kde můžeme obdivovat unikátní přírodní tvary.

Tento výlet nabízí úžasnou příležitost spojit rodinnou zábavu s objevováním přírodních krás a pohádkových míst v Kyjovském údolí.

Zdroj/autor: Jitka Kratochvílová
Foto: se souhlasem Jitky Kratochvílové

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account