Vepřová kýta s houbovo-koprovou omáčkou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • • 800 g vepřového masa
  • • 80 g másla
  • • 200 g kořenové zeleniny
  • • 1 cibule
  • • 4 bobkové listy
  • • 200 ml bílého vína
  • • 70 g sušených hříbků
  • • 200 g lišek hříbků
  • • 70 g kyselých okurek
  • • 150 ml smetany
  • • 20 g kopru
  • • olej na orestování
  • • kmín
  • • sůl
  • • pepř

Instrukce

  • Maso osušíme, osolíme a opepříme. Pánev s olejem rozpálíme a maso zprudka opečeme a vyjmeme z pánve. Do pánve přidáme máslo, najemno nakrájenou cibuli a očištěnou na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše důkladně zarestujeme, vhodíme bobkový list, zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit. Přidáme sušené hříbky, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Mezitím si na oleji orestujeme lesní houby, osolíme a okmínujeme. Do hotové omáčky vložíme houby, na kostičky nakrájené okurky, zjemníme smetanou a dochutíme nasekaným koprem (dle hustoty zahustit jíškou).
3 Komentářů
  1. 5 stars
    Vypadá to skvěle. Taková jídla máme rádi.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    je to luxusní jídlo… mńam

  3. NelaVávrová 1 rokem ago

    Mňam. To já ráda. Kaši si dávám spíše k suchému ne kde je omáčka.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account