Vepřová kýta s houbovo-koprovou omáčkou
Ingredience
- • 800 g vepřového masa
- • 80 g másla
- • 200 g kořenové zeleniny
- • 1 cibule
- • 4 bobkové listy
- • 200 ml bílého vína
- • 70 g sušených hříbků
- • 200 g lišek hříbků
- • 70 g kyselých okurek
- • 150 ml smetany
- • 20 g kopru
- • olej na orestování
- • kmín
- • sůl
- • pepř
Instrukce
- Maso osušíme, osolíme a opepříme. Pánev s olejem rozpálíme a maso zprudka opečeme a vyjmeme z pánve. Do pánve přidáme máslo, najemno nakrájenou cibuli a očištěnou na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše důkladně zarestujeme, vhodíme bobkový list, zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit. Přidáme sušené hříbky, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Mezitím si na oleji orestujeme lesní houby, osolíme a okmínujeme. Do hotové omáčky vložíme houby, na kostičky nakrájené okurky, zjemníme smetanou a dochutíme nasekaným koprem (dle hustoty zahustit jíškou).
Vypadá to skvěle. Taková jídla máme rádi.
je to luxusní jídlo… mńam
Mňam. To já ráda. Kaši si dávám spíše k suchému ne kde je omáčka.