Bon Menu Indie: Pikantní indická čočka s batátovými bramboráky
Ingredience
- 1 Bon Menu Indie
- 400 g oloupaných a nastrouhaných batátů
- 2 prolisované stroužky česneku
- 3 vejce
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička kari koření špetka soli a pepře, olej
Instrukce
- Oloupané a nastrouhané batáty smícháme s v míse s vejci, česnekem, kořením a moukou. Směs necháme několik minut odležet a mezitím si rozehřejeme pánev s olejem. Pomocí lžíce rovnoměrně rozprostřeme těsto na pánev a z každé strany placky opékáme dozlatova, přibližně 2–3 minuty. Na závěr v rendlíku lehce prohřejeme Bon Menu India a podáváme společně.
Vypadá to moc dobře. Určitě někdy vyzkouším.
To už jsem nekde viděla. Super.
Už od pohledu lákavé jídlo… miluji, jak čočku, tak batáty 🙂
Leni, určitě vyzkoušejte. U nás měla tato večeře velký úspěch.
mám to v plánu, musíme ale sehnat batáty. Nedávno jsme měli, ale kupuji vždy jen pár kousků, na jedno dvě jídla 🙂