Dýňový džem
Ingredience
- dýně na 1 kg
- kyselina citronová 1-2 lžičky na 1 l vody
- 1 pomeranč
- 1 citron
- skořice celá
- želírovací cukr dle jeho složení 2:1, 3:1
- voda na namočení dýně
Instrukce
- Dýni očistíme, nakrájíme na kostičky a vkládáme do studené vody s kyselinou citronovou.
- Odvážíme si, z kolika dužiny chceme dělat džem.
- Kostičky dýně vyndáme z kyselé vody a krátce povaříme, aby poměkly.
- Potom je rozmixujeme, přidáme želírovací cukr, pomeranč, citron, i šťávu z toho, cukr a kousky skořice.
- Povaříme 3 - 5 minut.
- Nandáme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.
- Včera jsem měla 3,5 kg dýně, dala jsem 1 citron, 2 pomeranče, asi 3 kusy skořice.
- Udělala jsem 22 skleniček různých velikostí.
Spolupracoval jsem.
bez tebe bych ještě dneska krájela kousky dýně 🙂
Dýňový kompot jsem měla vždy ráda. Musím si ho také uvařit.
u nás je tento džem TOP 🙂
děkuji Neli
Mnam, parada, sikovna…