Dýňový džem

Vytisknout recept
Milujeme dýně, a džem z ní je jeden z mých nejoblíbenějších 🙂
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 10 minutes
Porce 0 x porcí
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • dýně na 1 kg
  • kyselina citronová 1-2 lžičky na 1 l vody
  • 1 pomeranč
  • 1 citron
  • skořice celá
  • želírovací cukr dle jeho složení 2:1, 3:1
  • voda na namočení dýně

Instrukce

  • Dýni očistíme, nakrájíme na kostičky a vkládáme do studené vody s kyselinou citronovou.
  • Odvážíme si, z kolika dužiny chceme dělat džem.
  • Kostičky dýně vyndáme z kyselé vody a krátce povaříme, aby poměkly.
  • Potom je rozmixujeme, přidáme želírovací cukr, pomeranč, citron, i šťávu z toho, cukr a kousky skořice.
  • Povaříme 3 - 5 minut.
  • Nandáme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.
  • Včera jsem měla 3,5 kg dýně, dala jsem 1 citron, 2 pomeranče, asi 3 kusy skořice.
  • Udělala jsem 22 skleniček různých velikostí.
6 Komentářů
  1. Jiří Hudeček 1 rokem ago

    5 stars
    Spolupracoval jsem.

  2. 5 stars
    Dýňový kompot jsem měla vždy ráda. Musím si ho také uvařit.

  3. Author
  4. NelaVávrová 1 rokem ago

    Mnam, parada, sikovna…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account