Domácí krekry
Ingredience
- 200 g dýně
- mořskou/himalájskou sůl
- 250 g hladké špaldové mouky
- 80 g másla
- 100 g mascarpone
- 4 stroužky česneku
- vajíčko na potření
- strouhaný parmezán
- dýňová semínka
Instrukce
- 1
- Dýni nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a necháme odstát.
- 2
- Do mísy nasypeme mouku, přidáme měkké máslo a mascarpone.
- 3
- Přidáme prolisovaný česnek, sůl a odstátou dýni zbavenou vody.
- 4
- Vypracujeme hladké těsto.
- 5
- Odstřihneme papír na pečení ve velikosti plechu.
- 6
- Těsto položíme na papír na pečení a rozválíme ho.
- 7
- Když je těsto rozválené, potřeme ho rozšlehaným vajíčkem a nakrájíme na krekry.
- 8
- Potom nakrájené těsto společně s papírem na pečení přeneseme na plech.
- 9
- Polovinu krekrů posypeme strouhaným parmezánem a druhou polovinu rozdrcenými dýňovými semínky.
- 10
- Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme cca 20 minut.
To vypadá skvěle. Vyzkouším.
Děkuji.
aha, zajímavé, to bych mohla vyzkoušet 🙂
Vetsinou jsem je kupovala, protoze mi to pritel neji, rika vsemu takovemu “polystyren” 😀 Nyni to mam na vice dni a nemusi pak pecivo. Nebo k telce…