Go Back
+ servings

Domácí krekry

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 1 plech
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 200 g dýně
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 80 g másla
  • 100 g mascarpone
  • 4 stroužky česneku
  • vajíčko na potření
  • strouhaný parmezán
  • dýňová semínka

Instrukce

  • 1
  • Dýni nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a necháme odstát.
  • 2
  • Do mísy nasypeme mouku, přidáme měkké máslo a mascarpone.
  • 3
  • Přidáme prolisovaný česnek, sůl a odstátou dýni zbavenou vody.
  • 4
  • Vypracujeme hladké těsto.
  • 5
  • Odstřihneme papír na pečení ve velikosti plechu.
  • 6
  • Těsto položíme na papír na pečení a rozválíme ho.
  • 7
  • Když je těsto rozválené, potřeme ho rozšlehaným vajíčkem a nakrájíme na krekry.
  • 8
  • Potom nakrájené těsto společně s papírem na pečení přeneseme na plech.
  • 9
  • Polovinu krekrů posypeme strouhaným parmezánem a druhou polovinu rozdrcenými dýňovými semínky.
  • 10
  • Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme cca 20 minut.