Křehký koláč s ovocem
Ingredience
- 2 hrnky univerzální nebo polohrubé mouky Babiččina volba
- ½ hrnku krupicového cukru
- ½ hrnku oleje
- 1 hrnek bílého jogurtu
- 2 vejce
- ½ sáčku prášku do pečiva
Drobenka:
- 1 hrnek hrubé mouky Babiččina volba
- ½ hrnku krupicového cukru
- 4 lžíce másla
- + ovoce podle sezony
- + máslo a mouka na přípravu formy
Instrukce
- Nejprve zapněte troubu a nechte ji předehřívat na 180 °C. Očistěte si ovoce a případně ho pokrájejte na menší kousky. Vidličkou nebo rukama zpracujte drobenku.
- Všechny suroviny na těsto smíchejte postupně v míse a stěrkou se ujistěte, že v těstě nejsou hrudky. Stáhněte do formy a bohatě posypte ovocem i drobenkou.
- Pečte 25–35 minut. Poté koláč zkontrolujte – podle typu ovoce a obsahu vody pak pečte dalších až 15 minut, aby se celý koláč dopekl.
- Nechte zcela vychladnout a poté podávejte s jogurtem a čerstvou bylinkou.
Jedno z nejlepších míst na sladkou kuchyni a dezerty jsou Cookovy ostrovy. Letos jsme tam byli a přiznávám se, že jsem si odtamtud odvezla nějaká ta kila navíc. Ale jako jak by mohl člověk odolat, když na každém kroku je bistro s něčím lákavým? A manžel ten si zase pochvalou tamější studenou slanou kuchyni. Ta byla taky velmi příjemná. 🙂
Krásné inspirace z receptu od Babic. volby =)
Nádhera, hned mám chuť na koláč, ale musím být na sebe tvrdá 🙂
Krásný koláč a dobrý.