Jogurtový koláč
Ingredience
- 5 vajec
- 1/3 velkého kelímku třtinového cukru
- 1/2 velkého kelímku slunečnicový olej
- 1 velký kelímek 500 g bílý jogurt (Selský)
- 1 velký kelímek špaldové mouky hladké
- 1/2 kelímku jemných ovesných vloček s vlákninou
- 1 balení kypřící prášek do pečiva
- tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
- broskve / meruňky
Instrukce
- Jako první si vytáhneme všechny suroviny, aby měly podobnou teplotu. Bílý jogurt si přendáme do misky, protože kelímek budeme potřebovat jako odměrku.
- Velký plech vymažeme důkladně tukem a vysypeme hrubou moukou.
- Troubu předehřejeme na horní a spodní ohřev na 200 °C.
- Čerstvé ovoce (já použila broskve a meruňky) umyjeme a nakrájíme na tenké měsíčky.
- Ve větší míse vyšleháme vejce s třtinovým cukrem. Postupně pomalu přilíváme olej a dál šleháme. Pak postupně přidáme a zašleháme i bílý jogurt.
- Smícháme špaldovou mouku, vločky a kypřící prášek a postupně vmícháme do tekuté směsi.
- Přendáme na plech, rovnoměrně rozetřeme a naskládáme ovoce.
- Pečeme zhruba 20-25 minut. Po vytažení z trouby necháme vychladnout.
Dobrota. Už se těším, až si ho upeču.
To mě těší 🙂
mňamka, co si budeme povídat 🙂
ujíždím teď na mlečných výrobcích, nejvíce jogurt 😀