Jogurtový koláč

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví, Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 5 vajec
  • 1/3 velkého kelímku třtinového cukru
  • 1/2 velkého kelímku slunečnicový olej
  • 1 velký kelímek 500 g bílý jogurt (Selský)
  • 1 velký kelímek špaldové mouky hladké
  • 1/2 kelímku jemných ovesných vloček s vlákninou
  • 1 balení kypřící prášek do pečiva
  • tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
  • broskve / meruňky

Instrukce

  • Jako první si vytáhneme všechny suroviny, aby měly podobnou teplotu. Bílý jogurt si přendáme do misky, protože kelímek budeme potřebovat jako odměrku.
  • Velký plech vymažeme důkladně tukem a vysypeme hrubou moukou.
  • Troubu předehřejeme na horní a spodní ohřev na 200 °C.
  • Čerstvé ovoce (já použila broskve a meruňky) umyjeme a nakrájíme na tenké měsíčky.
  • Ve větší míse vyšleháme vejce s třtinovým cukrem. Postupně pomalu přilíváme olej a dál šleháme. Pak postupně přidáme a zašleháme i bílý jogurt.
  • Smícháme špaldovou mouku, vločky a kypřící prášek a postupně vmícháme do tekuté směsi.
  • Přendáme na plech, rovnoměrně rozetřeme a naskládáme ovoce.
  • Pečeme zhruba 20-25 minut. Po vytažení z trouby necháme vychladnout.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Dobrota. Už se těším, až si ho upeču.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    mňamka, co si budeme povídat 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account